Helyi időjárás

Hirdetés
Hirdetés

Előkészítés

Buj Község Önkormányzat fejlesztési elképzelései között prioritásként szerepelt a település óvodájának komplex fejlesztése, és kapacitás bővítése. A fejlesztés megvalósítása érdekében az Önkormányzat pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett Nevelési intézmények fejlesztése című (ÉAOP-4.1.1/A-11) konstrukcióra.

A projekt átfogó célja a település hosszú távú lakosságmegtartó erejének növelése az oktatási-nevelési infrastruktúra fejlesztésével, így fokozva Búj község humán tőkéjét, mely hozzájárulhat a település hátrányos helyzetének csökkentéséhez, valamint ahhoz, hogy Búj gazdaságilag stabil, élhető, fejlődő községgé váljon. A beruházás eredményeként az Önkormányzat régóta tervezett szándéka válhat valóra, hiszen a lakossági igények számos alkalommal kifejezésre kerültek.

A beruházás konkrét célkitűzése a kiváltott óvoda épület felújítása, a költség-hatékony működtetéshez, az akadálymentességhez, és a gyermekek színvonalas integrált oktatásához szükséges 21. századi követelményeknek megfelelő infrastrukturális háttér megteremtése, igazodva a Regionális Operatív Program vonatkozó prioritásaihoz és irányelveihez.
A fejlesztés közvetlen célcsoportja a jelenlegi és leendő óvodás korú gyermekek, szüleik és az intézmény óvodapedagógusai, valamint közvetetten érintett a teljes település lakossága.

A projekttervezés folyamatában figyelembe vételre kerültek a célcsoportok szükségletei, a költséghatékonyság, valamint a hosszútávon elérhető hatások fenntarthatósága is. A célcsoportot segítő tevékenységek kiválasztását indokolja, hogy ezek által biztosítható leginkább az oktató-nevelő munka. A színvonalas környezet megteremtésével és hatékony módszerek alkalmazásával elérhető, hogy a gyermekek megfelelő felkészültséggel nagyobb eséllyel induljanak a továbbtanulásnál, és a felnőtt életük során, így hosszú távon hozzájáruljanak a közösség életszínvonalának emelkedéséhez.
 

A pályázat pozitív elbírálásban részesült, melynek keretében 117 190 385 Ft Európai Uniós támogatással valósul meg a település Óvodájának komplex fejlesztése, valamint kapacitás bővítése, amely elősegíti a község népességmegtartó képességét és a helyi szükségletekre épülő racionális és költséghatékony működést. A tervezett infrastrukturális fejlesztés egészséges és motiváló környezetet teremt az óvodás korú gyermekek számára, az egészséges és természet közeli nevelés, készség és képességfejlesztés feltételeinek megteremtésével. A kivitelezés kezdete 2013. június 10.
 

 

Névnap

Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pontos idő

A honlap gépi fordítása

Ki olvas minket

Oldalainkat 230 vendég böngészi

Naptár

<-  Április 2021  ->
HK SzCs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ma van az év 111. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 12 óra, 20 perc.
Internetidő: 472 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Bika (április 21. - május 20.)

Horizontal SlideShow Module v1.8 by JT.